Millainen on hyvä tilitoimisto helsingissä

Tämän kirjoituksen tarkoituksena on auttaa sinua valitsemaan sopiva tilitoimisto Helsingin alueella. Hyvään tilitoimistoon liittyy useita tekijöitä, joten katsotaan aluksi oikeat valintakriteerit. Usein tuijotetaan vain palveluiden hintaa, mutta se ei ole läheskään aina oikea ratkaisu.

helsingin tilitoimistot

Lue lisää Helsingistä http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsinki

Hyvän tilitoimiston valintakriteerit

Hyvä tilitoimisto riippuu täysin sinusta. Valinta tulee tehdä tarpeidesi pohjalta. Kirjanpitäjä toki auttaa niiden selvittämisessä, mutta olisi järkevää selvittää etukäteen mitkä asiat ovat tärkeitä sinulle. Tässä muutamia seikkoja, joita sinun kannattaisi miettiä.

Millä toimialalla olet ja mitä yrityksesi tekee. Nämä ovat tärkeitä asioita. Jos kirjanpitäjäsi ei todella ymmärrä liiketoimintaa, mitä harjoitat niin siitä seuraa vain ongelmia. Hän pystyy toki lukemaan taloutta, mutta asiat etenevät hitaasti. Hän joutuu kysymään ja selvittämään asioita normaalia enemmän ja se maksaa. Todennäköisesti myös sinun aikaasi käytetään enemmän kuin olisi tarpeen. Valitse kirjanpitäjä, kuka ymmärtää mitä olet tekemässä. Silloin hän voi jopa auttaa sinua toiminnan kehittämisessä. Tiedän, sellaisen löytäminen ei ole helppoa, mutta oikea henkilö varmasti löytyy.

Mitä palveluita todella tarvitset. Haluatko tehdä jotain itse vai ulkoistaa kaiken. Hoidatko itse veroilmoitukset, palkkalaskennan tai muita yleisiä asioita. Seuraavassa kappaleessa lisää tilitomistojen tarjonnasta. Jokainen tilitoimisto pystyy tekemään suunnilleen kaikkea, ehkä on parempi valita ne jotka tekevät erittäin hyvin ne asiat, joita todella tarvitset. Normaalisti nämä ovat perusasioita.

Millä tavalla haluat hoitaa kirjanpidon ja muut asiat. Nykyisin on mahdollista pientenkin yrityksien hoitaa kaikki asiat täysin sähköisesti ja lähes täysin ulkoistettuna. Yhä useammat haluavat tätä perinteisen kuittien ja paperien pyörittämisen sijaan. Kaikki tilitoimistot eivät ole vielä ajantasalla tämän kanssa. Sinun täytyy miettiä kuinka itse haluat toimia ja valita toimisto sen mukaan.

Mitä palvelut maksavat ja kuinka paljon pystyt niistä maksamaan. Hinnoissa on eroa. Aina korkeampi hinta ei takaa laatua. Varsinkaan jos toimiston kohderyhmä on suuret yritykset, silloin sinun ei kannata mennä mukaan sotaan. Hinnat ovat todennäköisesti turhan korkeita, etkä saa rahoillesi vastinetta. Etsi mieluummin kohtuullisesti veloittava, vaikka halvinta kalliimpi, tilitoimisto mikä voi tarjota sinulle hyvää palvelua rahaasi vastaan. Oikea toimisto tekee asiat vauhdilla, eikä hieman suurempi hinta ole ongelma, koska aikaa ei mene niin paljon työhön. Hinnoittelun kanssa kannattaa etsiä selkeät pelisäännöt. Jos jokaiselle tositteelle on omat kappalehinnat niin palvelu tulee nopeasti kalliiksi verrattuna tuntihintaan. Kysy kirjanpitäjältä, että monta lappua hän pyörittää tunnissa niin voit laskea on järkempää maksaa per tosi vai tuntihintaa. Pääasia, että ymmärrät mistä maksat.

Viimeinen hyvä asia selvitettäväksi on kirjanpitäjien halu neuvoa asioista ja minkä hintaista neuvominen on. Osa kirjanpitäjistä tekee sen ilmaiseksi, se katsotaan osaksi bisnestä. Osa taas laskuttaa siitä, jotkut paljonki. Usein neuvojen laatu ei nouse vaikka rahaa pyydettäisin. Maksaminen niistä ei ole huono asia, mutta pienelle yrittäjälle se voi tulla kalliiksi. Valitse mieluummin kirjanpitäjä kuka on valmis auttamaan sinua varsinkin alkuvaiheessa.

Lisää hyvistä kirjanpitotavoista täältä.

Tilitoimiston tarjoamat palvelut

Tilitoimistot tarjoavat liudan erilaisia palveluita. Useimmat tekevät jonkin sortin konsultointia siinä päällä ja auttavat virallisten asioiden kanssa. Osa tarjoaa nämä palvelu ilmaiseksi.

Tässä tärkeimmät palvelut, joita sinun todennäköisesti kannattaa etsiä:

  • Kirjanpito ja tilinpäätös
  • Myyntireskontra ja laskutus
  • Ostoreskontra ja maksatus
  • Palkanlaskenta
  • Veroilmoitus
  • Raportointi
  • Viranomaisilmoitukset

Hyvä tilitoimisto auttaa mm. verottajan palveluiden kanssa, joista löydät enemmän tietoa täältä http://vero.fi/. Näiden lisäksi voit tosiaan kysellä apua yrityksen perustamisen kanssa, jos olet sellaista vasta perustamassa. Apua voi pyytää myös vaikka verotuksen suunnittelun kanssa. Kannattaa muistaa, että vaikka näitä palveluita tarjotaan niin se ei tarkoita, että he tietäisivät kaiken näistä asioita. Usein törmää kirjanpitäjiin, ketkä luulevat tietävänsä enemmän kuin oikeasti tietävät.

Hyvä tilitoimisto Helsingissä

Kävimme tästä kirjoituksessa läpi nopeasti yleisiä palveluita, joita tilitoimistot tarjoavat yleisesti sekä Helsingin alueella. Katsoimme myös kriteerejä läpi, että millä perusteella tilitoimisto kannattaa valita. Jos etsit toimistoja niin huomaat, että hyvin harva, ehkä yksi tuhannesta on erikoistunut millekään tietylle kohderyhmälle vaan jokainen yrittää palvelalla kaikkia.

Jos onnistut löytämään sen yhden niin kaikkien joukosta niin olet saanut hyvän tilitoimiston itsellesi ja hyvän kirjanpitäjän.

Lue lisää tilitoimistoista http://tilitoimisto-helsinki.com